Duurzaamheid thuis zonwering die energie bespaart
2024-02-29
Wendy
Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden steeds belangrijker, het vinden van manieren om ons huis milieuvriendelijker te maken is ondertussen een prioriteit geworden voor veel huiseigenaren. Een gebied dat... Lees verder
Wonen: Een Levensstijl
2023-11-30
Redactie
De Kunst van Wonen Het woord 'wonen' is meer dan alleen het hebben van een dak boven je hoofd. Het gaat om iets dat een huis een thuis maakt. Het idee van wonen is compleet met de gedachte aan comfort, veil... Lees verder
De Vele Facetten van Wonen
2023-11-30
Redactie
Het Verlangen naar Wonen In de hedendaagse maatschappij is het concept 'wonen' steeds meer dan alleen een dak boven je hoofd hebben. Voor veel mensen gaat wonen over comfort, veiligheid en het gevoel van oa... Lees verder

 

De voordelen van zonwering

Zonwering zorgt ervoor dat het in huis minder warm wordt door het zonlicht buiten te houden. Daarvoor zijn ze in eerste instantie gemaakt. Ze doen echter meer. Ze gaan verkleuring door zonlicht van jouw interieur tegen. Extra voordelen zijn dat ze de inkijk tegengaan en dus voor meer privacy zorgen. Je kunt ze zowel overdag als ’s avonds gebruiken. Voor de zonwering die buiten is opgehangen geldt dat ze ook nog de verf van de kozijnen beschermen door allerlei weersinvloeden, vooral van de zon. Je zult houten kozijnen minder vaak hoeven schilderen. 

Soorten zonwering

Je kunt onderscheid maken tussen zonwering voor buiten en die je binnen ophangt. Daarnaast kun je kiezen voor handbediening of elektrische bediening. Wat je ook kiest, de juiste montage is van groot belang. Laat deze klus door een vakman uitvoeren. Vind je het moeilijk een keuze te maken, neem dan het volgende mee in je overweging: zonwering voor binnen houdt het binnen minder koel dan zonwering voor buiten, omdat bij de eerste de zon op het raam schijnt en bij buiten zonwering is dat niet het geval. Buiten zonwering is tevens isolerend afhankelijk van de soort en ook niet onbelangrijk is buiten zonwering, die je ’s avonds sluit, inbraakwerend.

 

Wat zijn de voordelen van ritsscreens
Ritsscreens zijn moderne en functionele raamdecoraties die zorgen voor privacy, bescherming tegen zonlicht en thermisch comfort. Deze screens, ook wel bekend als zonnescreens, zijn perfect voor zowel woningen als kantoren. Ze worden op maat gemaakt en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd. Wat deze ritsscreens uniek maakt, is dat ze met de mobiel te bedienen zijn. Dit biedt ultiem gemak en gebruiksgemak. Met een simpele swipe of tik op je telefoon kun je jouw screens openen of sluiten, waar je ook bent. Dit betekent dat je nooit meer hoeft op te staan om de perfecte lichtinval te creëren. Of je nu behoefte hebt aan complete duisternis of een subtiel gefilterde lichtinval, ritsscreens zijn de ideale oplossing. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze perfect passen bij elk interieur. Daarnaast zijn ze duurzaam en energiebesparend, omdat ze warmte buiten houden tijdens de zomer en kou buiten houden tijdens de winter.
Verlicht je Huis met Duo Rolgordijnen
Wil je een frisse uitstraling in je huis met raamdecoratie die zowel praktisch als mooi is? Duo rolgordijnen zijn hier perfect voor. Ze combineren op unieke wijze de mogelijkheid om licht en privacy te reguleren, met een breed scala aan stijlen die bij elk interieur passen. Of je nu een minimalistische, moderne of traditionele inrichting hebt, deze duo rolgordijnen voegen een vleugje elegantie toe zonder in te boeten aan functionaliteit. Met de eenvoudige aanpassing van de stoflagen creëer je in een handomdraai de perfecte sfeer voor elk moment.

Soorten zonwering voor binnen als decoratie

Zonwering voor binnen doet tevens dienst als raamdecoratie. Er zijn de meest fraaie uitvoeringen op de markt. Bekijk online de opties en maak je keuze. Het is mooi als je probeert er samen met je interieur een geheel van te maken. De aanbieder helpt je daarbij graag. Het aanbod is groot, daardoor is er voor elk raam een perfecte zonwering te vinden, ook voor dakramen en erkers. Voorbeelden van zonwering waaruit je kunt kiezen. Elke uitvoering heeft zo zijn voordelen, maar het is vooral jouw keuze, wat jij mooi vindt bestel je. Stoffen rolgordijnen, verduisterende zonwering, duo zonwering, vouw zonwering, houten of aluminium jaloezieën, plisségordijnen, lamellen, welk soort past bij het karakter van je woning? Denk ook na over de bediening, hand of elektrisch en aan welke kant van het raam?   

Soorten zonwering voor buiten

Voor welk soort zonwering ga jij kiezen? Zonneschermen, rolluiken, screens, uitvalschermen, markiezen, bekijk het aanbod en kies die uitvoering die het beste bij het karakter van je huis past. De aanbieder helpt je daar graag bij. Zonwering voor buiten houdt de zon van het raam af, houdt het huis koel, de kozijnen hebben minder te lijden van de zon, ze is inbraakwerend, isolerend en zorgt voor privacy. Professionele montage is belangrijk!